2 Nisan 2013 Salı

KİLOLAR VE FRAMBUAZLI PASTA ARASINDAKİ İNANILMAZ ETKİLEŞİM:)

     Neden güzel şeyler hep kilo aldırır?Düşünmeden edemiyorum.Diyetisyenlerin önerdiği yağsız,tuzsuz tatsız yiyecekleri yemek zorundamıyız?Bence hayır.70 kiloya kadar çıktığım dönemleri hatırlıyorum.Herhalde artık bu şekilde yaşayacağım diyordum.Ama öyle olmadı.Denemekte fayda var dedim ve kendi yöntemlerimle 15 kg vererek 55 kg'a düştüm.Tabi bu dönem içerisinde düşündüğüm tek şey frambuazlı pastaydı:))Sabah kalk,bir dilim full kepekli ekmek ye,yanında kibrit kutusu kadar peynir ve bir domates.Hayırrr!! Yumurta yiyemezsin,kilo yapar:)Çayına şeker atamazsın,malum...Öğlen olur karnından gelen zil seslerini duymaya başlarsın:)Ama ne çare..Bir kase çorbaya mecbur olursun:D  Akşam yemek yemek mi?O da ne?
    Evet böyle katı kurallarla tam 15 kg verdim 2 ayın sonunda.Ve çok ilginçtir ki her zaman olduğu gibi geri almadım bu defa kilolarımı.Şu anki halimden gayet memnunum;)
Sakın yanlış anlamayın kimse yaptıklarımı uygulasın demiyorum.Yaptığımın yanlış ve sağlıksız olduğunu biliyorum.Benim sadece ne diyetisyene gidecek nakitim ne de vaktim vardı:)
Zaten frambuazlı pastaya dayanamıyorsanız asla bu işe girişmeyin derim.Of yaa ofisteyim ve iş üstü yine aklıma geldi.Çıkışta ilk işim karşıdaki pastaneye uğramak olacak.(bkz. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu:)   Alın biraz da sizin ağzınız sulansın:))))
 
     Tarifini de vereyim belki yaparsınız:)

Malzemeler:
pandispanyası için
•5 Yumurta
•4Fincan şeker
•4Fincan un
•1 paket kabartma tozu,1 paket vanilya
•limon kabuğu rendesi
Kreması için:
•1 lt süt
•1 su bardağı şeker
•4 kaşık un
•vanilya
•1 yumurta
•1 paket kremşanti
Karıştırarak  pişirin ve sonra mikserle
5 dk çırpın içine kremşantiyi de ilave edip tekrar çırpın
dolapta sertleşmesi için 20 dakika kadar bekletin.
üzeri içinde 1 paket kremşanti,frambuaz,çok az pembe gıda boyası
Yapılışı:
Önce yumurtaları ve sekeri mikserle çırpalım.
Toz olan malzemeler ayrı bir kapta karıştırılır
ve bu yumurtalı harca katılır Karıştırılır. önceden yağlanmış, unlanmış
kelepçeli kalıba boşaltılır.
175 derecede 35 dakika kadar pişirilir.kekimiz soğuyunca ortadan ikiye keselim.
ben franbuazları buzluktan çıkarttığım için
çözülmesini beklerken suyuda çıktı suyuyla kekimi ıslattım.
Daha sonra arasına kremamızı sürüp meyvelerimizi dizelim
diğer yarısınıda kapatıp çok az gıda boyası koyduğumuz kremşantiyle heryerini kaplayalım.bir gün dinlendirip servis ederseniz çok daha güzel ve yumuşak olur.Afiyet olsun.








2 yorum:

Adsız dedi ki...

Hepsi çok güzel görünüyor...:)

Günce Güner dedi ki...

Evet canımm bencede.Bir an önce yapmak istiyorum bunu:)